Megan Vos

NAH verpleegkundige & Fotograaf

Hoi!

Welkom en leuk dat je aanwezig bent op mijn website.

Als NAH-Verpleegkundige help ik lotgenoten om erkenning, bewustwording en de innerlijke JIJ te vinden. Mijn eigen ervaring met NAH in combinatie met mijn verpleegkundige achtergrond maakt mij geschikt om  jou een reikende hand te bieden. Hopelijk mag ik een bron van inspiratie zijn voor lotgenoten en ze laten zien dat een waardevol leven met hersenletsel mogelijk is. 

Als NAH-verpleegkundige voer ik spreekuren, waarin we nader met elkaar doen kennismaken. Doormiddel van opgedane kennis in combinatie met mijn eigen NAH ervaring, neem ik men mee aan de hand en vertel ik ze wat The Cognitive Lab precies inhoudt en wat ze kunnen verwachtten aan behandelingen. In het traject zelf, ben ik ‘de zogeheten spin in het web’. Ik ga een luisterend oor bieden, gesprekken voeren, om zo stap voor stap verder te komen in het proces. Inzichten, tips & tricks en handvaten voor een nieuw toekomstperspectief maken hier deel van uit. Samen gaan we voor een betere weg naar herstel. Want ja dat is mogelijk! Als ik het kan, kan jij het ook zeker. 

Ik doe het werk, omdat ik als geen ander weet dat het proces omtrent niet aangeboren hersenletsel enorm zwaar kan zijn. Vooral wanneer je dit alleen moet doen! Mijn missie is om meer bekendheid te creëren, maar vooral om lotgenoten te helpen met hun pad. Zelf heb  ik gemerkt dat het ontzettend belangrijk is om bij de juiste behandelaren terecht te komen. Een omgeving waarin je je gehoord voelt en kan ervaren dat jij er nog steeds toe doet! Op het begin kan je je overladen voelen, omdat vele zaken uitgezocht dienen te worden. Hoe fijn is het om dan al een ervaringsdeskundige/ NAH Verpleegkundige te hebben als behandelaar, die samen met jou dit pad bewandelt. Dit wil ik graag voor jou zijn.

Ervaring

2020/ heden

Brein Bewust

Brein bewust is ontstaan doormiddel van het oplopen van niet aangeboren hersenletsel. Ik heb NAH, maar ik ben niet mijn beperkingen. Ik heb doormiddel van inzichten en oefeningen doen een manier gevonden waarin ik voor de volle 100% mezelf kan zijn en ik me krachtiger voel dan ooit. Dit gun ik lotgenoten ook. 

Daarom heb ik besloten om Brein bewust op te richten. Een eenmanszaak, waarin ik ondanks mijn eigen beperkingen, toch mijn passie kan uitvoeren. Namelijk mijn zorg karakter als verpleegkundige inzetten in combinatie met fotografie en mijn eigen persoonlijke leerschool van niet aangeboren hersenletsel. 

2019/2020

Ziektewet

3 Februari 2019 kreeg ik mijn auto-ongeluk. Hierna heb ik nog twee dagen in shock gewerkt en ben daarna langdurig ziek thuis komen te zitten. 

Revalidatiefase heb ik doorlopen. Een enorm zwaar proces, maar de tijd waarin ik onvoorstelbaar veel groei heb mogen doormaken op persoonlijk gebied. 

Een persoonlijke groei, met meer wilskracht, doorzettingsvermogen en het volledig in mijn eigen kracht staan. Hierin heb ik ook mijn passie hervonden voor fotografie en vond ik de kracht om de innerlijke saboteur aan de kant te zetten en te gaan voor hetgeen wat ik wil bereiken in het leven.

Het is een leerschool geweest.

2014/2018

Verpleegkunde opleiding

leerjaar 1:

Ik heb een half jaar gewerkt op een pg afdeling voor dementerende ouderen. Mensen op leeftijd verplegen, zorgen voor de dingen die ze niet meer zelf kunnen. Hierbij vond ik het uitstralen van warmte, liefde en een soort thuisgevoel erg belangrijk.

Leerjaar 2

Het eerste halfjaar heb ik gewerkt op een afdeling voor verstandelijk beperkten. Het tweede halfjaar heb ik gewerkt in het ziekenhuis op de afdeling Orthopedie. Beide trajecten waren erg leerzaam en waardevol, echter was het op dat moment niet de plek waar mijn kwaliteiten het beste in konden uitblinken. 

Leerjaar 3

In het eerste gedeelte van het schooljaar heb ik mogen werken bij GGZ Breeburg op een open afdeling. Hierin stond open staan voor de mens en de kracht zien ondanks zijn of haar beperkingen in centraal.  Een zware, maar vooral leerzame periode. De grondlegger op praktijk gebied voor mens als individu en zijn/ haar kracht in te zien.

Het tweede halfjaar heb mijn kennis mogen uitbreiden als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Van elkaar erg verschillend. Mijn passie lag hierin meer bij de thuiszorg. De variatie in de mensen, omgeving en de te verlenen zorg sprak mij erg aan. Het alleen op pad zijn en vertrouwen in je eigen deskundigheid werd hierin erg ontwikkeld. Hierin is het de grondlegger geweest van het starten van een eigen bedrijf. 

Leerjaar 4:

Het laatste jaar van de opleiding staat om het specificeren van de branche keuze waarin je graag wilt werken dat jaar. Ik koos als branche de VV&T- ouderenzorg, met daarbij aangegeven dat ik graag in de thuiszorg wilde werken. Ik kwam op een hele fijne plaats te werken en maakte ik de laatste persoonlijke ontwikkelingen door op leergebied om mijn verpleegkunde opleiding te behalen. In Juni 2018 was ik afgestudeerd verpleegkundige en bleef ik werkzaam in de thuiszorg. 

Mijn passie

Ik ben iemand die graag met mensen in contact staat. Ik krijg een energie boost wanneer ik op een creatieve manier bezig mag zijn. Dit doe ik het liefst doormiddel van fotografie! Ik voel de glimlach al op mijn gezicht komen  als ik eraan denk. Verder ben ik echt een zorg persoon. 

Scholing

2014 t/m 2018

Verpleegkunde ROC Tilburg

2008 t/m 2013

HAVO dr. Mollercollege Waalwijk

Skills

Photoshop 69%
WordPress 76%
Lightroom 70%
Canva 79%
Excell 81%

Contact& Gegevens

Wat klanten zeggen:

‘Ik vond het een erg fijn gesprek, gek genoeg ook heel ontspannend om in gesprek te zijn met Megan. Ik kon namelijk mezelf zijn en hoefde niet op mijn tenen te lopen om op te passen over wat ik wilde zeggen. Het voelde gelijk goed gelukkig!

Het mooie van onze afspraak was om ook Megan te zien stralen in haar gezicht  tijdens het uitvoeren van haar werkzaamheden. Het laat zien dat het echt jouw ding is, erg mooi om te zien, hou dat vast!’

~ Jos van Veldhuizen

Siemon Vroom

'Megan weet de kern van mensen te raken met haar fotografie. Buiten dat zij een voortreffelijke fotograaf is, is het een heel aardig en inlevend mens. Hoewel zij 'pas' 25 is, heeft zij een oude en wijze ziel. Ik heb een zeer prettige middag met haar gehad en wat een resultaat!'

Lottie Doedee

'Ik heb de opleiding verpleegkunde met Megan gevolgd en ken haar niet anders dan een hardwerkende jonge vrouw die kwaliteit van zorg voor haar patiënten op nummer 1 heeft staan. Het mooie aan Megan is dat zij écht oog heeft voor haar patiënten en de begeleiding van hen. Megan heeft zich door een moeilijke periode heen geslagen en staat hierdoor alleen maar sterker in haar schoenen. Ook heb ik een aantal keer shoots gedaan met Megan wat super leuk en gezellig was. In het begin was ik verlegen en wist ik me niet goed een houding te geven, maar door Megan´s rustige uitstraling en positieve woorden zijn de foto´s uiteindelijk heel gaaf geworden. Gedurende de shoots had Megan een luisterend oor waardoor je op een prettige manier je verhaal kan doen'.

Sandra Espina

'Megan heb ik als een zeer kundige fotograaf ervaren. Ze heeft 3x foto’s voor mij gemaakt en tot nu toe ben ik altijd tevreden met het resultaat. Voor de shoot heeft er een korte intake plaatsgevonden om mijn wensen en behoeften te bespreken. Ze neemt echt de tijd voor je, wat ik heel prettig vond! De foto’s zijn scherp, de belichting is prachtig en het totale plaatje klopt gewoon. Verder denkt ze graag mee en ontvang je de foto’s heel snel. Bedankt voor de mooie foto’s. Ik kijk uit naar onze volgende fotoshoot'.